Opstelten: 600 politieagenten diep in de schulden

Agenten met loonbeslag worden geholpen.

Ongeveer 600 politieagenten zitten zodanig in de schulden dat er loonbeslag is gelegd. Dat schrijft minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) aan de Tweede Kamer. De SP wilde opheldering na een uitzending van Reporter Radio. Daaruit bleek dat er bij de drie grootste politiekorpsen 200 agenten in de financiële problemen zaten, het probleem blijkt nu fors groter.

Signalen

Sinds begin dit jaar is de politie bezig de schuldproblematiek binnen de korpsen aan te pakken ‘door goede voorlichting en het stimuleren van openheid en bespreekbaarheid’ volgens Opstelten. Ook wordt er beter opgelet of agenten in de problemen komen. Signalen zijn volgens Opstelten een verzoek tot het eerder uitbetalen van vakantiegeld of het willen maken van meer overuren. “Ontslag is slechts een uiterste maatregel”, volgens Opstelten.

‘Agenten hoeven niet in de schulden te komen’

SP-Kamerlid Nine Kooiman vindt dat politieagenten te weinig verdienen en dat de ‘jarenlange nullijn moet worden losgelaten’. Opstelten voelt daar niet voor. “Ik heb grote waardering voor het politievak. Politiemedewerkers verdienen dan ook een passende beloning voor hun belangrijke werk te krijgen. Ik ben van mening dat er sprake is van een dergelijke passende beloning en dat politiemedewerkers in het algemeen een dusdanig inkomen hebben zij niet in de schulden hoeven te komen”, schrijft de bewindsman.

Lees ook:

Reporter Radio – Agenten met schulden

 

(Bron: ThePostOnline)